zondag 14 maart 2010

zuinig knippen is niet mijn sterkste kant...

...maar nu moest het toch echt. Ik ben ABC 103 voor Eline aan het maken, maar 140. Volgens het patroon heb ik daarvoor 145 cm stof nodig. Dat moest dus lukken, want ik had 150 cm. Op het voorbeeld werden de delen tegen elkaar ingelegd, wat ik al dubieus vind, maar dan lukt het nog niet. Na veel verleggen en advies van Dick, die er geen verstand van heeft en dus dingen vroeg als: als je nou dat even stuk daar tegen de kant legt? Maar ja, dat was dan absoluut niet recht van draad. Toen zei hij: Kun je dan dat deel niet overdwars leggen? O nee, dat mocht niet he?
Maar eigenlijk vond ik het een heel goed idee, en het enige werkbare. Ik heb dus twee rokpanden overdwars gelegd, en andere delen tegen elkaar in en toen paste het net. Soms heb je gewoon de creatieve blik van een ondeskundig iemand nodig om het helder te zien.
Hier en daar is de naadbreedte maar 0,5 cm, maar hij wordt waarschijnlijk toch aan de wijde kant, dan smokkel ik wel een halve cm extra naad. En de bies kon er ook niet meer uit, dat wordt nu van andere stof. En nu maar naaien!

1 opmerking:

  1. Wat gek dat er staat 1,45 m en dat je het met 1,50 er niet uit krijgt... Wat een puzzel zeg, goed dat Dick in de buurt was...! Delen tegen elkaar inleggen kan normaal wel, maar dan met stofjes die in beide richtingen hetzelfde zijn. Maar op dit stofje zitten zoveel bloemetjes dat alles kan! Ik ben benieuwd hoe het is geworden!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen