zondag 14 juni 2009

Tasje van vilt


Vorige week waren Eline en ik met haar vriendinnetje Julia en haar moeder Mirjam naar de Hip en Handgemaaktmarkt in Deventer geweest. Eline had daar een mooie bloem van vilt gemaakt. We hadden nog nooit genaaldvilt, maar Mirjam en ik waren allebei enthousiast geworden. De mevrouw van de handwerkzaak vroeg zich al af of iedereen spontaan aan het naaldvilten was geslagen. Nou ja, wij allebei wel dus.

Ik heb een tasje gemaakt voor een buurmeisje dat vandaag 2 wordt. Als je twee bent heb je tenslotte echt een tas nodig om alles wat je tegenkomt in te stoppen en mee rond te dragen!

3 opmerkingen:

  1. Oooh die is leuk, daar zal het buurmeisje blij mee zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig! hoe is dit tasje gemaakt? heb je beschrijving?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb 'm gewoon zelf een beetje bedacht. Van een grote lap naaldvilt aan een stuk voor- en achterkant geknipt, iets uitlopend. Figuurtjes erop gemaakt met wol, ik heb wel een malletje gebruikt. De hengsels heb ik gemaakt van repen die in ik het midden dubbel heb gevilt en de zijkanten heb ik ook gewoon aan elkaar gemaakt met de viltnaald. Hoe goed dat blijft zitten weet ik nog niet. Als 'ie losgaat, naai ik 't met de naaimachine even goed aan elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen