zondag 14 november 2010

een overhemd voor Stijn

Stijn had al een poosje niks meer gekregen en was nu weer eens aan de beurt. Het werd een overhemd. Ik had 'm al een poos bijna af, maar ik was niet helemaal tevreden. Doordat ik de bovenpas voor horizontaal heb laten lopen, de strepen dus, vond ik het nogal pyjamajasachtig worden. In het patroon zaten er mouwboordjes van boordstof aan. Dat had ik eerst gedaan, maar toen was het pas echt een pyjama. Die heb ik er weer afgehaald, en er moesten gewone manchetten met een split aan. Daar heb ik enorm tegenaan zitten hikken, maar nu was dit echt het eerste dat ik af wilde maken, dus moest ik er toch aan geloven. 't Split is aan beide kanten niet supernetjes, maar netjes genoeg en de plooien naast 't split zijn wel erg mooi geworden.
Eerst zouden er rode drukknoopjes op, maar wederom kwam de associatie met een pyjama opduiken. Het zijn bronskleurige KAMsnaps geworden. Ze gaan nog niet erg makkelijk open en dicht, maar 't ziet er wel mooi uit.
En dit is ook weer zo'n kledingstuk waar we nog wel een poosje van kunnen genieten,, want hij past er nog ruim in :-)

1 opmerking:

  1. Nee hoor, niks pyjama! Juist door die druk(?)knopen lijkt het een stoere, beetje jeansachtige blouse. Kan hij wel een tijdje van genieten, en jij ook!
    groetjes,
    Aletta

    BeantwoordenVerwijderen