zondag 4 maart 2012

Trui gebreid in een avond

Het naaien, dat wordt hem even niet voorlopig. Ik heb sinds een paar maanden veel last van mijn knie, meniscus een beetje beschadigd, vocht erin en toch wel veel pijn. Het zijn spannende weken geweest, met mogelijke oorzaken. Nu is het allemaal weer wat rustiger, maar de pijn blijft, en inmiddels de opdracht van de fysiotherapeut om vooral veel te fietsen en verder vooral heel veel rust te nemen. En hoe dom het ook klinkt, naaien past daar niet bij, helaas. Als ik mijn naaimachine, lockmachine en eventueel covermachine op tafel heb, en ook nog tussendoor moet strijken, ben ik continu aan het gaan zitten en weer opstaan, en dat kan nu gewoon even niet. En dus... ben ik maar gaan breien. Nou ben ik vooral een breister van onaffe projecten, maar deze mouwloze trui voor Jente was in 1 avond klaar! Het garen is gepunnikt, en enorm dik, pennen nummer 20, en het gaat dus razend snel.
Verder heb ik gisteren Eline averecht leren breien, waarmee haar plezier in breien ook weer helemaal terug is. (Stijn: "Huh? Averecht? Dat is toch een dorpje bij Dordrecht in de buurt?") En ook Stijn en Jente hebben gebreid, erg gezellig met zijn allen.
En nu, voor de broodnodige rust aan mijn knie, heb ik ook een trui voor mezelf op de pennen staan. Nou maar hopen dat die ook nog een keertje afkomt.

2 opmerkingen:

 1. Haha, Averecht bij Dordrecht!
  Pennen nr 20 ! Grappige wol ook. Leuk resultaat!
  Beterschap met je knie.
  Groetjes, Mio

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat is nog eens snel resultaat, leuk!

  Beterschap met je knie!

  Groetjes, Elske

  BeantwoordenVerwijderen