dinsdag 3 januari 2012

Weer van start!

Het is niet eens een goed voornemen voor het nieuwe jaar, daar doe ik niet echt aan. Maar evengoed heb ik de afgelopen week 3 kledingstukken genaaid. Nou ja, de eerste alleen afgemaakt. Voor Stijn een trui, die af was tot het ritssplit. Ik kon me er nog niet toe zetten. Nu is het er toch nog van gekomen, nog in het oude jaar. Het is een patroon uit een oude Knippie idee, nogal wijd en eigenlijk bedoeld voor fleece. Een beetje lomp is 'ie wel, hoewel ik 'n al heel wat smaller heb gemaakt dan het patroon was. De kraag en rits heb ik ook aangepast. De rits moest doorlopen tot bovenaan de kraag, maar dat vond ik niet zo mooi. Stijn is in ieder geval erg blij met zijn trui, die ook per se aanmoest op zijn verjaardag.


Het tweede dat ik maakte was een rokje voor Eline. Ik had van deze stof al een Pearl geknipt, maaaaaaaaaanden geleden. Ze had de stof zelf uitgekozen en was er in tegenstelling tot mij van overtuigd dat het de perfecte stof voor een tuniek/jurk was. Maar nu ze hem na die maaaaaaaanden weer terugzag, begon ze gelukkig te twijfelen, wat ik nog maar een beetje aangewakkerd heb :-) Het is een rokje geworden, uit een oude Ottobre. Heb het model al vaker gemaakt, blijft leuk en makkelijk. En eigenlijk had ik 'm best wat groter willen maken, ik vind 'm zelf ook erg leuk.En tenslotte heb ik gisteren een jurk voor Jente gemaakt. Het is de tuniekversie van de Tini van Farbenmix, maar dan met een strook ertussen, waardoor het toch een jurklengte is geworden.

1 opmerking:

  1. Leuk Yvonne, dat je de spirit weer te pakken hebt. Ik ben gewoonweg fan van jouw blog. Heerlijk om te zien wat je nu weer voor moois hebt gemaakt, en als gevolg daarvan zelf ook weer zin krijgen om de naaimachine te pakken.Zo zie je maar weer, zonder dat je het wist zet je mij aan het werk! Groetjes voor jullie allemaal!!

    BeantwoordenVerwijderen